top of page

Articles

  • Writer's pictureBerend Olde Rikkert

Als bedrijf maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen in de huidige energiecrisis, zo doet u dat
Er zijn veel manieren om thuis energie te besparen: korter douchen, thermostaat lager zetten, led-lampen gebruiken. Maar waar begin je?


Energie-inzichten kunnen op een simpele manier een indruk geven van het energieverbruik in huis. Ze helpen om te besparen op energieverbruik en bij te dragen aan een beter milieu. Met gepersonaliseerde tips en aanbevelingen is deze dienst in potentie een echte “gamechanger”.


Het zijn nu niet alleen energiebedrijven meer die een dergelijke dienst verlenen. Er zijn steeds meer andere, innovatieve bedrijven actief op deze markt. Zo levert Rabobank nu energie-inzichten aan hun klanten. In de huidige energiecrisis, die samenvalt met de dreiging van een dure winter, bieden de energie-inzichten van de Rabobank hun klanten een slimme manier om door de crisis te navigeren. “Aanhoudende verhogingen in de energieprijzen zorgen voor onrust. De oorlog van Rusland met Oekraïne brengt bovendien voor veel huishoudens bezorgdheid op financieel vlak met zich mee. Met Energie Inzicht helpen wij onze klanten om niet alleen inzicht te krijgen in het energieverbruik, maar ook om grip te houden op de energierekening” zegt Huib de Mulder, directeur Wonen bij Rabobank.


Behalve als hulpmiddel om energiekosten te beteugelen, dragen dergelijke diensten ook bij aan de ambities van banken en andere bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Groen bankieren, bijvoorbeeld, wordt steeds prominenter. Zo biedt Energie-inzicht kansen om huiseigenaren een passend advies te geven voor het overwegen van een groene lening of groene hypotheek. Dit advies kan bestaan uit aanbevelingen en tips om de woning te verduurzamen of om te investeren in groene energie door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen. Slimme analyse van data maakt dat mogelijk.


NET2GRID is leverancier van kunstmatige intelligentie voor toonaangevende energiebedrijven over de hele wereld. Zij heeft algoritmen ontwikkeld die het energieverbruik in huis voorspellen en aanbevelingen bieden op basis van gegevens uit slimme meters. De slimme modellen van NET2GRID trainen zichzelf opnieuw in elk individueel huishouden en leveren zo nauwkeurige en passende inzichten voor hen op.

Klanten geven altijd expliciete toestemming om hun gegevens te gebruiken; dit zorgt ervoor dat alle gegevens veilig zijn en uitsluitend worden gebruikt voor het doel waar de toestemming betrekking op heeft.


De energie-inzichten kunnen worden geïntegreerd in een bestaande of nieuwe app van bank, energie- of ander bedrijf. Klanten die kiezen voor de dienst, en toestemming geven om hun gegevens te gebruiken, kunnen bij de Rabobank zo hun energiegebruik en -kosten in de gaten houden terwijl ze tegelijkertijd hun financiën beheren.


Nu energie een steeds belangrijker onderwerp wordt kun je zo echt waarde toevoegen aan het dagelijks leven van uw klanten en een bijdrage leveren in de energiecrisis.


Read the English version of the blog piece here.


Comentarios


bottom of page