top of page

Articles

  • Writer's pictureBram van der Wal

NET2GRID voltooit succesvolle Serie B financieringsronde met APG en Shell Ventures

  • Shell Ventures en APG Asset Management (APG) sluiten zich aan bij EDP Ventures in deze Serie B financieringsronde om NET2GRID's missie te versnellen en het leidende consumenten smart energy platform te worden.

  • De uitgebreide ervaring van de investeerders in de technologie en gedistribueerde energie sector wereldwijd geven NET2GRID toegang tot nieuwe internationale markten. Met de nieuwe financiering is NET2GRID van plan om de ontwikkeling en implementatie van haar platform in Europa, Australië en Noord-Amerika versneld op te schalen.

  • Voor APG past de investering in NET2GRID binnen haar Nederlandse energietransitie portefeuille ANET. ANET's doel is om snelgroeiende bedrijven en projecten te ondersteunen die bijdragen aan de energietransitie, om het lange termijn rendement te optimaliseren en om CO2-reductie te maximaliseren.


Zeist, Nederland, maandag 22 maart 2021 - NET2GRID is verheugd te kunnen aankondigen dat het met succes een Serie B financieringsronde heeft afgerond, met een gezamenlijke inspanning van APG en Shell Ventures.


NET2GRID geeft nutsbedrijven en energieleveranciers de mogelijkheid om hun eindklanten te voorzien van bruikbare inzichten gebaseerd op de actuele analyse van hun energieverbruik data. Het hart van NET2GRID's product portfolio wordt gevormd door haar geavanceerde Kunstmatige Intelligentie technologieën die unieke energie-inzichten en energieconsumptie voorspellingen leveren. NET2GRID's klanten, waaronder E.ON, ENI, NEN Energia en Pure Energie, gebruiken NET2GRID's SaaS en PaaS oplossingen om de betrokkenheid van eindklanten te vergroten, marketing en operationele kosten te optimaliseren, en energie handelsmodellen te verbeteren.


Met deze investering zal NET2GRID de klantreis en data-analyse mogelijkheden verder optimaliseren, de ontwikkeling versnellen van haar peer-to-peer energiegemeenschappen oplossing, evenals haar virtuele energiecentrale platform (VPP). De investering zal ook de internationale expansie van het bedrijf buiten de Europese markt versnellen."We zijn er trots op dat we deze gerespecteerde partners, en hun lange termijn commitment aan NET2GRID's succes, kunnen toevoegen aan onze investeerders basis", zegt Bert Lutje Berenbroek, NET2GRID's oprichter en CEO. "We delen een visie op het creëren van een intelligente, transparante en schonere energiewaardeketen, door het vertalen van energieverbruik gegevens naar slimme, gepersonaliseerde diensten. Deze investeerders zijn een verdere aanvulling op ons bestaande partner ecosysteem, waartoe Samsung, SAP en AWS behoren."


"Real-time energie-inzicht wordt steeds belangrijker voor consumenten en energieleveranciers, waardoor meer bewustzijn ontstaat over energieverbruik en manieren om energie-efficiënter te worden", zegt Nienke Vledder, senior portfolio manager ANET bij APG. "Deze inzichten helpen om vraag en aanbod in balans te brengen van de toenemende duurzame energie die op het energienet komt, zoals in Nederland te zien is door - onder andere - wind en zon. NET2GRID is een Nederlands technologiebedrijf met een dataplatform dat consumenten real-time inzicht geeft in hun energiegebruik en zo het terugdringen van energiegebruik stimuleert. NET2GRID's disaggregatiedienst en energie data platform laten de ware kracht zien van hoe digitale producten een belangrijke rol kunnen spelen in de energietransitie. Met de investering van APG is NET2GRID in staat om haar activiteiten uit te breiden en haar product en diensten aan meer consumenten en verschillende markten aan te bieden. NET2GRID draagt bij aan de energietransitie en is een aantrekkelijke werkgever voor energie talenten. Ook is hun propositie internationaal schaalbaar, waardoor de oplossing ook buiten Nederland geëxporteerd kan worden."


"We zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van de technologie, het team van NET2GRID, en hun prestaties tot nu toe", zegt Jurgen Hornman, Investment Director bij Shell Ventures. "NET2GRID voorziet energieleveranciers, OEM's en zelfs banken van waardevolle AMR-gebaseerde en real-time energiedata en inzichten. Hun SaaS-aanbod is aantrekkelijk geprijsd en maakt de weg vrij voor cliënten om hun klanten beter van dienst te zijn. Vooral nu residentiële klanten onvoorspelbaarder zijn in hun dagelijkse energievraag, bijvoorbeeld door gedistribueerde energiebronnen en elektrische voertuigen, is het hebben van real-time inzichten in het energieverbruik en gedrag op een gedetailleerd niveau een cruciaal element om te slagen in de energietransitie. Deze investering speelt in op Shell’s strategy om consumenten de juiste oplossingen te bieden. Bert en zijn team hebben samengewerkt met de grootste, meest innovatieve Europese bedrijven en we kijken ernaar uit om NET2GRID te ondersteunen bij het verder opschalen in Europa en daarbuiten."


"Wij geloven dat de technologie van NET2GRID, met name haar energie-inzichten en zelf-service platformen, energieleveranciers over de hele wereld succesvol zal blijven ondersteunen bij het betrekken van hun klanten en zal bijdragen aan een superieure verbruik efficiëntie en versnelde opschaling van gedistribueerde energiebronnen", zegt Luís Manuel, Executive Board Member bij EDP Ventures. "We zijn verheugd deel te nemen aan de Serie B ronde van het bedrijf. Dit is opnieuw een voorbeeld van EDP's toewijding aan het investeren en ondersteunen van snelgroeiende startups, als een belangrijke enabler voor de ontwikkeling van innovatie om de energietransitie te leiden."Over NET2GRID


NET2GRID is een prijswinnend AI bedrijf dat nutsbedrijven en energieleveranciers in staat stelt om hun klanten bruikbare inzichten te geven op basis van analyse van hun energiegebruik data. Met onze service willen we de brutomarge van energieleveranciers verhogen, de klantervaring verbeteren en bijdragen aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie naar een duurzame toekomst. Wij bieden energieleveranciers de tools die hen in staat stellen hun eigen klanten beter te bedienen door gebruik te maken van de energie verbruiksgegevens die zij al bezitten; historische gegevens, gegevens van slimme meters of realtime gegevens. De kern van onze expertise ligt in hoogstaande kunstmatige intelligentie diensten in energie inzicht & energie verbruik voorspelling. Daarnaast heeft NET2GRID in eigen huis kosten-effectieve hardware ontwikkeld om real-time meter data te ontsluiten voor wereldwijde markten die door klanten zelf te installeren zijn. Onze dienst wordt gebruikt door energieleveranciers wereldwijd en we helpen hen om een loyale klantenbasis op te bouwen van tevreden klanten, hun kosten te verlagen en hun omzet uit te breiden door het genereren van upsell en cross sell leads richting energiebesparende maatregelen. We helpen onze klanten om residentiële energiebesparende producten zoals elektrische auto’s, zonnepanelen en warmtepompen op te nemen in een geïntegreerd energie overzicht voor thuisgebruik met virtuele energiecentrale (VPP) mogelijkheden.

Het bedrijf is opgericht in 2011 en heeft kantoren in Nederland en Griekenland.


Media Contact

NET2GRID BV

Bert Lutje Berenbroek

Tel: +31 30 304 00 86Over APG


APG is elke dag bezig met iets wat nu al miljoenen Nederlanders aangaat en wat op een dag nog miljoenen meer aangaat: pensioenen. APG streeft naar een goed pensioen in een leefbare wereld voor alle deelnemers, werkgevers en pensioenfondsen. Samen werken we aan een duurzame toekomst waarin we niet alleen kijken naar welvaart, maar ook naar welzijn. Want pensioen gaat over mensen, het leven en hoe we samenleven. Zodat wij, onze ouders en onze kinderen kunnen genieten van een goed inkomen. Vandaag, morgen en daarna.

Als grootste pensioenuitvoerder in Nederland verzorgt APG de pensioenen van 4,7 miljoen deelnemers. APG verzorgt bestuursadvisering, vermogensbeheer, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdienstverlening. We werken voor pensioenfondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak, woningcorporaties, sociale werkvoorziening, medisch specialisten en architecten. APG beheert ongeveer 573 miljard euro (december 2020) aan pensioenvermogen. Met circa 3.000 medewerkers werken we vanuit Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York, Hong Kong, Shanghai en Beijing.


Media Contact

APG Asset Management

Dick Kors

+31 (0)6 34 020 751Over Shell Ventures


Shell Ventures, opgericht in 1996, is het durfkapitaalfonds van Royal Dutch Shell plc ("Shell"). Met kantoren in Europa, de VS, India en China investeert Shell Ventures in innovatieve technologiebedrijven, bedrijfsmodellen ter bevordering van de ontwikkeling van oplossingen en nieuwe technologieën die het potentieel hebben om de energie en mobiliteit transformatie te versnellen. Shell Ventures richt zich op investeringen in hernieuwbare energiesystemen (waaronder zonne- en windenergie, en opslag), nieuwe brandstoffen (waaronder waterstof en biobrandstoffen), mobiliteitsoplossingen (waaronder e-mobiliteit en vrachtvervoer), olie- en gas technologieën (waaronder chemicaliën), en digitale innovaties. Shell Ventures investeert samen met andere investeerders en durfkapitaalfondsen en investeert in ondernemingen in zowel een vroeg als een laat stadium.Over EDP Ventures


EDP Ventures is de corporate venture arm van EDP Groep, een early-stage venture capital dat zich voornamelijk richt op Seed en Series A met als doel het ondersteunen en stimuleren van het open innovatieproces in de energiesector. EDP Ventures beheert momenteel meer dan 70 miljoen euro en zoekt disruptieve technologieën en bedrijfsmodellen die gericht zijn op hernieuwbare energietechnologie, slimme netwerken, energie-efficiëntie, elektrische mobiliteit, energieopslag, AI en ML, cyberbeveiliging, digitale en voorspellende analyses. De investeringsteams zijn gevestigd in Lissabon, São Paulo en Madrid.


Media Contact

EDP Ventures

edpventures@edp.com


Comments


bottom of page